PÄIVÄRETKI KALMANKALTIOLLE JA HIETSUUN

 

Aamulla oli taas sankka usva, yöllä pakkanen oli koristellut pihan kasvillisuuden. Nyt nopsaan kamera esille ja testaamaan makrolinssiä.

 

Aamuinen aurinko valaisi jäätyneen heinänkorren.

 

Jääpitsiä hillanlehdillä.

 

Vaivaiskoivu

 

Koko matkan Kalmankaltiolle oli vielä sankka sumu. Venejärven kohdalla oli pakko pysähtyä, maisema oli uskomattoman kaunis !

 

 

 

Kaislikon takana usvan keskellä parvi jouhtenia toitotteli meille. Unenomainen tunnelma !

 

Kalmankaltion autiotuvalla poikettiin, täytyy kyllä sanoa, että ei ollut mitenkään erityisen viehättävällä paikalla, eikä itse mökkikään kummoinen. Luultavasti tunnelma olisi toinen, jos olisimme olleet viikon  tunturissa ja löytäneet perille suojaan. Mutta, kuvaa ei tullut otettua. Söimme lounaan ja samalla tutkin vieraskirjaa. Odotin löytäväni tuttuja, mutta ei ollut. Noustiin takaisin ylös harjulle tutustumaan ympäristöön. Maastoura näköjään lähtee täältä  kohti Naltijärveä. Voisi olla talvella hyvä reitti.

 

Koivut katajapesässä

 

Värejä kuin räsymatossa

 

Punainen kokolattiamatto

 

Hiekkatievat ovat käsittämättömän kauniit, silmänkantamattomiin katajia ja hiekkakuoppia. Huomaa horisontissa punaisena loistava vaaranrinne!

Nyt Hietajärvelle keittelemään nokipannukahveet !

 

Katson autioita hiekkarantaa, lallaa.. muistoja se kantaa !

 

Missä te kaikki kamut ootte ???

Nostettiin kuksalliset ihanien muistojen ja kamujen kunniaksi ! Mä en haluu pois täältä ! Vaan ilta pimenee ja pakko pistää neliveto päälle jotta päästään Pippoharjun yli vanhalle poroerotukselle. Siellä on auto oottamassa, ja jonkun teltta pystyssä, missä lienee asukas....tunturissa, onnellinen !

Ounasjoki ilta-auringossa.

 

JATKUU