Juhannuspäivä Pitsuksella

Nyt taidettiin nukkuakin, alkuyöstä kyllä jäsenet sätkivät vaikka olin ottanut magnesiumia, jalokahvia ja venytellyt. Yöllä tuuli oli yltynyt jo kovaksi, mutta mitäpä meillä lämpimässä kämpän suojassa, senkun käännettiin kylkeä. Jossain vaiheessa havahduin kun kämpän ovi kävi. Joku kävi sisällä, avasi kaapinoven ja lähti saman tien ulos. Tapsa oli hereillä kun tuo eilinen tyyppi oli pyörähtänyt kämpässä, etsi kaapista ruokaa. No, kaapissa ei ollut mitään ruokaa, vain astioita. Harmitti kun hän pääsi livahtamaan niin äkkiä, olisihan meillä ollut antaa ruokaa hänelle, ja varmasti olisi tehnyt hyvää levätä lämpimässä kämpässä hetki.

Vain tuuli suhisee ja jäähileet pitävät hauskaa kilinää, lokki kiljaisee mennessään. Juhannuspäivä.

Lapasorsat laskeutuivat rantaan.

Viisi poroa kiersi kämpän pihamaalla ruokailemassa. Tällä oli hauskat tupsut päässä.

Eivät sentään sisälle tulleet.

Päivä kului ikkunasta tuijotellen, jäät väistyivät nopeasti ja sulaan lensi lintuja enemmänkin, olisi vaan tunnistanut...ja saanut kuvaan. Mutta olivat arkoja, vain lapasorsat päästivät kuvaamaan ulkoportailta.

Illansuussa pari ihmistä kulki kämpän ohi, menivät purolle kumpareen suojaan tauolle, olivat matkalla etelään. Ja kohta tuli pari ihmistä etelän suunnasta kohti kämppää. Näin oli jossain vaiheessa odotettavissakin, eihän me nyt koko juhannusta kahdestaan...Oululainen pariskunta oli matkalla Haltille ja jäivät kämppään yöksi. Mukavaa seuraa olivatkin, tunsivat kaikki linnut :) Ilta kului rattoisasti, meillä riitti juttua kuin olisimme olleet vanhoja tuttuja.

Nyt piti vielä päättää, että lähdetäänkö Somasjärvelle ja sitä kautta Valtijoen vartta etelään. Tapsan polvi oli jo ollut pari päivää äreä, eikä eilinen Haltille kiipeäminen parantanut tilannetta. Lunta ja jäätä oli täällä ylhäällä vielä yllättävän paljon. Luultavasti Valtijoki on hankala ylittää, ja viimeistään Porojärven laajat suot täynnä vettä tai lumisohjoa. Poroenon ylitys on yli 40m, ja jos vesi on korkeella, niin syvääkin lienee. Jos polvi menee aivan toimimattomaksi, niin siellä ollaan ansassa ja kaukana reiteiltä. Järki voitti, palaamme takaisin reittiä pitkin. Onhan se mukava seurata kuinka kevät on edistynyt tällä välin, ja maisemathan näyttävät toisesta suunnasta aivan erilaisilta. Lisäksi ekana päivänä ei juuri nähty maisemia sumuisen ilman takia.

Jatkuu