TSAARALTA TSUOMAKSELLE

 

KUTEN ARVATA SAATTOI, KELI OLI MUUTTUNUT KEHNOKSI, TUULI POHJOISESTA JA PYRYTTI. VETKUTTELIMME AAMUTOIMIEN KANSSA, JOSPA KELI MUUTTUISI. PUOLILTA PÄIVIN OLI SITTEN PAKKO VAAN LÄHTEÄ MATKAAN KOHTI TSUOMASVÄRRIÄ. TOKI OLISIMME VOINEET JÄÄDÄ YHDEKSI PÄIVÄKSI ODOTTAMAANKIN. MUTTA KUN SEURAAVAN PÄIVÄN KELISTÄ EI OLLUT TIETOA, NIIN EI OTETTU SITÄ RISKIÄ, ETTÄ JOUTUISIMME HIIHTÄMÄÄN KAKSI KÄMPÄN VÄLIÄ MYRSKYSSÄ. YKSI PÄIVÄ MENEE KYLLÄ VAIKKA PÄÄLLÄÄN SEISTEN.

ELI HUPPU TIUKALLE JA PÄÄTTÄVÄINEN OTE MENEMISEEN. LUONNOLLISESTI KELKKAMERKKEJÄ SEURATEN. JUURI JA JUURI NÄKYI SEURAAVA MERKKI, ELI KEHNOJEN KEHNO NÄKYVYYS. VÄLILLÄ TOKI OLI SUOJAISEMPIA KOHTIA JOSSA SITTEN HUILATTIIN JA TANKATTIIN.

MATKA ETENI JA YHTÄKKIÄ OLI URAN RISTEYS JA OPASTEET NÄKÖPIIRISSÄ. MISSÄ HELKUTISSA ME OLLAAN? KUN PÄÄSTÄÄN OPASTEITTEN LUO, ON HÄMMÄSTYS MELKOINEN. OLEMME JO SIINÄ KOHTAA MISSÄ TOINEN URA LÄHTEE JÄRVEN YLI KOHTI TSUOMASVÄRRIN KÄMPPÄÄ. ELI OLEMME EDENNEET KELISTÄ HUOLIMATTA LÄHES LENTÄEN !

EMME KUITENKAAN LÄHTENEET YLITTÄMÄÄN JÄRVEÄ, VAAN JATKOIMME KELKKAURAA MAITA MYÖTEN LÄHEMMÄKSI KÄMPPÄÄ. KATSOTTIIN SAMALLA SEURAAVALLE PÄIVÄLLE HYVÄ KOHTA PALATA URALLE LOIVEMMASTA KOHTAA KUIN MENOMATKALLA.

OLIPA HIENOA, ETTÄ JUURI TÄLLE PÄTKÄLLE OSUI PYRY, NIMITTÄIN TSUOMAKSEN KÄMPÄSSÄ ON TILAVA ETEINEN JOHON VOI VETÄÄ AHKIOT SUOJAAN PURETTAVAKSI.  HUH, OLIPA PÄIVÄ, IHANA PÄÄSTÄ KÄMPÄN SUOJAAN ! TUON PÄTKÄN SUORITIMME AJASSA 3H40MIN/12KM ! MENOMATKALLA TUO VÄLI KESTI NOIN 6H SILKKAA NAUTISKELUA :)

 

ULKONA TUULI JA TUISKU, IHANA OLLA KÄMPÄN SUOJASSA.

VIIMEINEN HAIKEA YÖ ERÄMAASSA. TOISAALTA PÄIVÄN KELI HELPOTTAA IRROTTAUTUMISTA TÄSTÄ MAAILMASTA.

HUOMISEEN